Het krijgen van een baby is een levens-veranderende gebeurtenis. Er komt zoveel op een nieuwe moeder af. Allereerst is daar de bevalling, die hopelijk goed is gegaan maar nooit pijnloos is. En dan komt de borstvoeding. Als zowel bevalling als borstvoeding goed gaat, dan mag de vlag uit. Wat een wereldprestatie. En extra leuk is als je dan wat aanmoediging aan de nieuwe moeder geeft door een heel passend cadeau te geven.

In dit artikel geven we een paar heel leuke suggesties voor kraamcadeaus voor borstvoedende mama’s:

1. Een 3-D beeldje van mama met baby

Vier het nieuwe leven én de borstvoeding door een prachtig cadeau te geven in de vorm van een 3D-beeldje. Zo’n beeldje wordt gemaakt op basis van een 3D scan van de mama met haar baby. Een voorbeeld van een mommy and me beeldje zie je hieronder. De mama in kwestie kan er ook voor kiezen om de baby te voeden tijdens het maken van de 3D-scan.

Een zwangerschapsbeeldje en/of een beeldje van mama met baby wordt gemaakt door Naomi van Belly Moments. Een prachtig aandenken aan een heel bijzondere tijd! De 3-D beeldjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: van houtlook tot een bronzen beeld.

3d beeldje van mama met baby

2. Borstkolf

Een borstkolf kan heel handig zijn als je overproductie hebt en deze af wil kolven, zodat ook manlief af en toe een flesje kan geven. Maar soms moet je net even meer gaan produceren, omdat de baby meer nodig heeft dan jij als moeder kunt leveren. Ook dan is een borstkolf heel handig.

Je hebt verschillende soorten borstkolven: van dubbele tot enkele en van manuele tot elektrische. Een handkolf is makkelijk om even tussen de voedingen door de stuwing weg te kolven, maar is het kolven gericht op toekomstige flesvoedingen, dan is een handkolf heel onhandig en kost dit teveel tijd en kracht. Kijk dus goed welke je koopt. Een heel bekend merk met verschillende borstkolven is Medela.

3. Lactatiekoekjes met thee

Borstvoedende moeders moeten veel drinken. Een leuke mok met speciale thee en zogenaamde lactatiekoekjes is daarom een heel leuk kraamcadeautje. Let erop dat je geen thee koopt met Anijs en Venkel. Thee met deze ingrediënten zijn minder goed voor borst voedende moeders, dan eerst werd gedacht. Dus check altijd eerst de ingrediënten voordat je de thee koopt voor dit kraampakketje.

En die lactatiekoekjes? Het is niet wetenschappelijk bewezen dat ze helpen bij de productie en aanmaak van moedermelk, maar lekker zijn ze wel 😉.

4. E-reader en Kobo abonnement

Sommige baby’s zijn snel en zijn na 15 minuten drinken klaar, maar er zijn ook baby’s die er een uur over doen. Een uur op de bank voor je uit staren… Een e-reader kan dan echt een uitkomst zijn. Je kan de e-reader met 1 hand bedienen. Doe er een kobo abonnement bij voor een aantal maanden en de nieuwe mama kan uit duizenden boeken kiezen om te lezen.

Wat een leuk cadeau!

5. Cursus borstvoeding

Zeker als de mama voor het eerst borstvoeding geeft, dan kan ze daar onzeker over zijn en een steuntje in de rug goed gebruiken. Een cursus borstvoeding kan dan helpen om haar voor te bereiden. Het handigste is om de cursus tijdens de zwangerschap te doen, maar er zijn ook online varianten die heel handig zijn voor net na de bevalling. Daarin worden eventuele vragen direct beantwoord in de online cursus.

6. Borstproducten

Een kraampakketje met tepelzalf, borstcompressen en tepelhoedjes zal ongetwijfeld heel welkom blijken voor de borstvoedende moeder. Als je even Googelt op kraampakket borstvoeding, dan vind je al heel snel mooie pakketten met allerlei fijne producten die met borstvoeding te maken hebben.

7. Borstvoedingsboek

Altijd handig om als naslagwerk te hebben en dus een prima idee voor een kraamcadeautje: een boek over borstvoeding. Via deze link vind je alle borstvoedingsboeken die verkrijgbaar zijn bij Bol.com. Maar laat je ook vooral adviseren in een goede boekwinkel of vraag eens aan moeders om je heen welk boek hen heeft geholpen.

8. Een voedingsdoek

Het handige van borstvoeding is, dat je het overal kan doen wanneer het jou uitkomt of wanneer je baby erom vraagt. Maar soms is borstvoeding geven in het openbaar niet altijd even prettig. Het liefst zou je dan even terug willen trekken, maar daar is niet altijd de mogelijkheid voor. Een voedingsdoek kan dan uitkomst bieden. Een voedingsdoek is niet meer dan een flinke lap stof dat lijkt op een schort dat je om je nek kunt hangen zodat het niet afglijdt.

Dit is dus een superhandig cadeau.

Dit waren onze tips voor leuke kraamcadeaus voor borstvoedende mama’s. Hopelijk heeft het je geïnspireerd.

Recommended Posts