Op zoek naar het perfecte gender reveal party cadeau? Lees dan snel verder!

Een gender reveal party is een speciale gelegenheid waarbij vrienden en familie samenkomen om het geslacht van de baby te onthullen. Soms gebeurt dat door het lekprikken van een ballon met hierin blauwe of roze confetti, soms door het eten van een taart met roze of blauwe vulling en soms door het openen van een doos met roze of blauwe ballonnen. Er zijn nog tal van andere reveal mogelijkheden.

En op zo’n gender reveal feestje kan je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Ben je op zoek naar een leuk gender reveal cadeau? Er zijn 1001 cadeaus die leuk zijn voor een gelegenheid als deze. In dit artikel geven we je enkele ideeën om je op weg te helpen bij het vinden van het perfecte gender reveal party cadeau.

12 superleuke gender reveal cadeau ideeën

Babynamenboek: Help de ouders bij het kiezen van de perfecte naam

Een babynamenboek is een leuk en praktisch cadeau voor aanstaande ouders die nog geen naam hebben gekozen voor hun baby. Het boek kan helpen bij het vinden van de perfecte naam en bevat vaak ook de betekenis en oorsprong van de naam. Het is een nuttig hulpmiddel dat hen zal helpen bij het nemen van deze belangrijke beslissing.

Fotoboek: Een persoonlijk cadeau vol dierbare herinneringen

Een fotoboek is een prachtig en persoonlijk cadeau. Laat de aanstaande ouders een speciaal moment of foto uitkiezen en maak hier een mooi boek van. Dit kan bijvoorbeeld een zwangerschapsshoot zijn of de eerste echo. Het fotoboek zal gevuld zijn met dierbare herinneringen die ze kunnen koesteren.

Een zwangerschapsbeeldje: een geweldige herinnering aan een bijzondere tijd

Als je de aanstaande mama (en papa) écht wilt verrassen, geef ze dan een geweldige herinnering aan de zwangerschap door het laten maken van een zwangerschapsbeeldje. Zo’n buikbeeldje wordt vaak gemaakt in de 33e tot 36e week van de zwangerschap. Eerst wordt het lichaam gescand met een 3D-scan en kan je zwangere vriendin, zus of nicht het materiaal uitkiezen en het formaat van het beeldje. 10 weken later is het zwangerschapsbeeldje klaar. Je kan bij Naomi van Belly Moments een cadeaukaart aanschaffen. Wat een bijzonder cadeau!

Tip: vind je het als aanschaf te prijzig voor de gender reveal party, kijk dan of je dit cadeau met een groep vrienden of familie kan geven.

3D-buikbeeldje of zwangerschapsbeeldjes

Babykleding: Schattige outfits voor de nieuwe aanwinst

Babykleding is altijd een welkom cadeau voor aanstaande ouders. Kies voor schattige rompertjes, onesies of pyjama’s in neutrale kleuren of specifiek in roze of blauw, afhankelijk van het geslacht van de baby. Zorg er wel voor dat de maat past bij de leeftijd van de baby.

Geboortemand: Een prachtig samengesteld geschenk

Een geboortemand is een prachtig cadeau om te geven. Vul de mand met allerlei leuke en nuttige items voor de baby en de ouders. Denk aan luiers, verzorgingsproducten, speelgoed en boeken. Personaliseer de mand door er een naam of de geboortedatum van de baby op te laten drukken.

Herinneringsdoos: Bewaar de kostbare momenten van de baby

Een herinneringsdoos is een mooie manier om speciale momenten en herinneringen op te slaan. Geef de aanstaande ouders een mooie doos waar ze bijvoorbeeld de eerste schoentjes, het eerste haarlokje of de eerste tekening van de baby in kunnen bewaren. Zo kunnen ze deze kostbare momenten voor altijd koesteren.

Fotolijst: Een stijlvolle manier om dierbare foto’s te presenteren

Een mooie fotolijst is een praktisch en stijlvol cadeau. Kies voor een lijst waar de aanstaande ouders een foto van de baby in kunnen doen, bijvoorbeeld van de newborn fotoshoot of de eerste dag thuis. Dit cadeau biedt hen de mogelijkheid om speciale momenten vast te leggen en tentoon te stellen. Je kan ook denken aan een elektronische fotolijst dat je aan kan sluiten aan een USB-stick, waardoor je meerdere foto’s digitaal kan tonen. Deze fotolijstjes zijn vaak wel iets duurder, maar wel zo bijzonder om te geven.

Babyboek: Houd de mijlpalen van de baby bij in een speciaal boek

Een babyboek is een mooi cadeau om te geven. Het stelt de ouders in staat om de mijlpalen van de baby bij te houden, zoals het eerste woordje, de eerste stapjes en de eerste verjaardag. Het is een geweldige manier om herinneringen op te slaan en later terug te kijken op deze bijzondere momenten.

Babymassage-set: Nuttig en ontspannend voor ouders en baby

Een babymassage-set is een nuttig en ontspannend cadeau voor de aanstaande ouders. De set bevat vaak massageolie en instructies voor het masseren van de baby. Het kan helpen bij het creëren van een hechte band tussen de ouders en de baby en kan rustgevend werken voor de baby. Je kan er ook voor kiezen om het cadeau uit te breiden met een korte cursus baby-massage.

Speelkleed: Stimuleer de zintuigen van de baby met een kleurrijk kleed

Een speelkleed is een handig cadeau voor de baby om op te spelen en te ontdekken. Kies voor een kleed met verschillende texturen, kleuren, geluidjes en speeltjes om de zintuigen van de baby te stimuleren. Dit cadeau zal de baby helpen bij zijn ontwikkeling.

Luiercadeau: Praktisch en altijd welkom

Een luiercadeau is een praktisch cadeau dat altijd van pas komt. Een baby verbruikt tenslotte gemiddeld zo’n 8 tot 12 luiers per dag. Dat is een enorme kostenpost voor de nieuwbakken ouders. Maak bijvoorbeeld een luiertaart (je kan ze ook kant en klaar kopen) of geef een luiertas gevuld met luiers. Dit geschenk zal de aanstaande ouders helpen bij de eerste maanden van de baby, waarin luiers een essentiële behoefte zijn.

Giftcard: Flexibiliteit om zelf het perfecte cadeau te kiezen

Als je twijfelt over welk cadeau je moet kiezen, is een giftcard een flexibele optie. Hiermee kunnen de aanstaande ouders zelf het perfecte cadeau uitzoeken, zoals babykleding, speelgoed of verzorgingsproducten. Het geeft hen de vrijheid om te kiezen wat ze nodig hebben of willen voor de baby.

Meer inspiratie voor een gender reveal cadeau

Als je meer inspiratie zoekt, kun je rondkijken in gespecialiseerde babywinkels of online zoeken naar gender reveal party cadeau-ideeën. Er zijn talloze creatieve en unieke geschenken beschikbaar om de aanstaande ouders te verrassen en te verwennen.

Hou je cadeau gender neutraal. Je weet tenslotte het geslacht nog niet. En stel dat je het wel weet, dan mag je cadeau het niet verraden aan de andere genodigden van dit leuke feestje. Als je twijfelt over een kleur, vraag dan de toekomstige mama welke ze graag zou willen. Mintgroen, beige en wit zijn veelgebruikte gender neutrale kleuren.

Met deze ideeën kun je hopelijk het perfecte cadeau vinden om het geslacht van de baby te vieren en de aanstaande ouders te verwennen op hun gender reveal party.

Recommended Posts