Een zwangerschap is een prachtige en bijzondere tijd in het leven van een vrouw. Maar het kan ook een uitdagende periode zijn, vooral als het gaat om fysiek ongemak en stress. Alle redenen dus om je zwangere vriendin, zus of zwangere vrouw in de watten te leggen. Er staat nogal wat te gebeuren! Als je op zoek bent naar cadeaus voor een zwangere vrouw, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Hieronder hebben we enkele cadeautips voor je op een rijtje gezet. Van heel nuttige en praktische cadeaus tot cadeaus die haar echt heel gelukkig gaan maken.

Herinneringscadeaus voor een zwangere vrouw

Een zwangerschap is een periode in een vrouwenleven die je nooit meer zal vergeten. De herinnering is niet voor iedereen even prettig, maar het was hoe dan ook een bijzondere tijd. Een herinnering aan die zwangere tijd, een lichaam dat veranderde, een baby die gedragen werd, is onze eerste cadeautip.

 • Buikbeeldje: Een Buikbeeldje is een prachtig geschenk voor een zwangere vrouw. Het 3D zwangerschapsbeeldje wordt vaak in de laatste trimester gemaakt als de vrouw een mooie zwangere buik heeft. Door middel van 3D fotografie wordt een prachtig aandenken gemaakt aan een heel bijzondere tijd. De buikbeeldjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en materialen. Bellymoments maakt deze zwangerschapsbeeldjes.
 • Gipsen buik: Er wordt een afgietsel gemaakt van de zwangere buik en deze wordt vervolgens beschilderd in een motief die van tevoren wordt vastgelegd. Je hebt ook workshops waarbij de zwangere vrouw daarna zelf haar gipsen buik mag beschilderen.
 • Een zwangerschapsfotoshoot: Een professionele fotoshoot kan een mooie herinnering zijn aan deze bijzondere periode. De zwangere kan zich laten verwennen en er op haar best uitzien terwijl er mooie foto’s worden gemaakt.

Lees ook: originele kraamcadeaus

Comfort cadeaus

Zwangerschap kan vermoeiend en ongemakkelijk zijn, vooral tijdens de laatste paar maanden. Cadeaus die kunnen helpen om comfortabel te blijven zijn daarom altijd welkom. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een voedingskussen: Dit is een groot kussen dat helpt om de baby te ondersteunen tijdens het voeden. Het kan ook gebruikt worden als ondersteuning tijdens het slapen.
 • Een relax- en geschenkset: Als de zwangerschap vordert, wordt het steeds fijner om even relaxtijd te krijgen en een momentje voor jezelf te hebben in bad. Kaarsjes aan en de favoriete geur in bad. Daar doe je de zwangere vrouw een groot plezier mee.

Massage cadeaus

Zwangerschap kan spanning en stress veroorzaken en een massage kan helpen om deze spanning te verlichten. Daarnaast is het dragen van een baby fysiek geen gemakkelijke taak. Zeker als het einde van de zwangerschap nadert, wordt het ongemak groter en kan rugpijn om de hoek kijken. Overweeg daarom eens een cadeaubon voor een speciale zwangerschapsmassage. Andere massage cadeaus kunnen zijn:

 • Een Shiatsu massagekussen: Dit kussen kan worden gebruikt om de rug, nek en schouders te masseren en is gemakkelijk thuis te gebruiken.
 • Een voetmassage apparaat: De zwangerschap kan opgezwollen voeten en benen veroorzaken. Zeker als de zwangere in kwestie veel moet lopen of staan in haar werk. Een voetmassage apparaat kan helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de zwangere vrouw te laten ontspannen.

Praktische cadeaus

Er zijn praktische cadeaus die ook goed van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een luiertas: Dit is een tas die speciaal is ontworpen om alles mee te nemen wat je nodig hebt als je met je baby op pad gaat, van luiers tot flesjes en extra kleding. Er zijn veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, dus je kunt er zeker een vinden die bij de stijl van de aanstaande moeder past.
 • Zwangerschapskleding: Naarmate de zwangerschap vordert, kan het moeilijker worden om comfortabele kleding te vinden die past bij het groeiende lichaam. Een cadeaubon voor zwangerschapskleding of een aantal speciaal ontworpen kledingstukken kan de zwangere vrouw helpen om zich beter te voelen en er goed uit te zien tijdens deze speciale periode.
 • Een prenatal workout programma: Zwangerschap is geen reden om te stoppen met sporten, integendeel: het kan heel goed zijn voor de gezondheid van de moeder en de baby. Een prenatal workout programma kan helpen om fit te blijven en stress te verminderen. Er zijn online programma’s beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor zwangere vrouwen. Of denk aan een paar lessen zwangerschapsyoga.

Voor de creatieve zwangere

Voor de zwangere vrouw die creatief is, zijn er ook tal van cadeau-ideeën. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een zwangerschapsdagboek: Hierin kan de aanstaande moeder haar ervaringen en gevoelens tijdens de zwangerschap vastleggen. Het kan ook helpen om herinneringen te bewaren en terug te kijken op deze bijzondere periode.
 • Een cursus fotograferen met je smartphone: Dit kan helpen om de zwangere vrouw betere foto’s te laten maken van haarzelf en de baby als hij of zij er eenmaal is. Het kan ook een leuke hobby zijn om tijdens de zwangerschap mee bezig te zijn.

Er zijn veel cadeau ideeën voor een zwangere vrouw, van praktische tot creatieve en luxe cadeaus. Het is belangrijk om te kiezen voor cadeaus die passen bij de persoonlijkheid van de aanstaande moeder. Hopelijk hebben deze cadeau ideeën je geholpen om inspiratie op te doen voor het vinden van het perfecte cadeau voor een zwangere vrouw.

Heb je een gender reveal party voor de boeg? Check dan eens deze superleuke gender reveal cadeau ideeën.

Recommended Posts