Je zwangerschap is een van de meest bijzondere periodes in het leven van een moeder. Om de zwangerschap te vieren en daarmee het leven dat in haar groeit, kiezen steeds meer vrouwen voor een zwangerschapsbeeldje laten maken. Omdat het maken van zwangerschapsbeeldjes mijn passie is, wil ik je in dit artikel meenemen in het proces.

De keuze voor een zwangerschapsbeeldje

Allereerst is er natuurlijk de keuze voor het zwangerschapsbeeldje laten maken. De ene vrouw kiest voor een gipsen buik voor aan de muur of een zwangerschapsfotoshoot en de ander voor een miniatuur van hun eigen zwangere lijf: een zwangerschapsbeeldje. Ik heb overigens ook vaak genoeg vrouwen in mijn studio die hun zwangerschap op meerdere manieren laten vereeuwigen. En waarom ook niet!

Voordeel van een zwangerschapsbeeldje

Het voordeel van een zwangerschapsbeeldje laten maken ten opzichte van alle andere creatieve uitingen en vieringen van het zwangere lichaam is dat een 3D-beeldje als accessoire in een vensterbank of op de schoorsteenmantel weggezet kan worden. Het is niet heel beeldbepalend, maar je kan er wel elk moment van de dag naar kijken. Voor een fotoshoot moet je het fotoboek er altijd weer bij pakken en een gipsen buik aan de muur kan nogal beeldbepalend zijn voor de ruimte waarin deze hangt.

Zwangerschapsbeeldje: meerdere uitvoeringen van 3D buikbeeldjes

Zo wordt een zwangerschapsbeeldje gemaakt

Als er een keuze voor een zwangerschapsbeeldje gemaakt is, dan wordt er tussen de 33e en 36e week van de zwangerschap een afspraak gemaakt voor een 3D-scan. Dan is je buik op haar mooist.

Tijdens de afspraak praten we uitgebreid over de mogelijkheden en de materialen waarin je buikbeeldje uitgevoerd kan worden.

Vervolgens is het tijd om de 3D scan te maken.

Een 3D scan maken voor een 3D buikbeeldje

Wanneer je bent uitgekleed, is het tijd om een scan van je lichaam te maken. We bespreken de verschillende poses en je kiest de pose die jou het meeste aanspreekt. Met een speciaal 3D scanapparaat scan ik jouw lichaam. Zo’n scan kan je volledig veilig laten maken. Er is geen enkel risico voor jou of de baby. Een scanapparaat maakt gebruik van licht en de weerkaatsing ervan. Net als een fotocamera met flits. Het scannen duurt een paar minuten en in die tijd moet je stil blijven staan.

Hoe lang duurt een zwangerschapsbeeldje laten maken?

Onze afspraak zal al met al zo’n anderhalf uur duren. Ik hou zelf altijd ruim de tijd in mijn agenda vrij. Dus duurt het langer, dan is ook dat geen probleem. Hou zelf ook ruim de tijd beschikbaar in je agenda voor deze afspraak. Haast is nooit prettig en komt het eindresultaat vaak niet ten goede.

Als jij helemaal tevreden bent, dan wordt jouw zwangerschapsbeeldje in productie genomen. Dat gebeurt allemaal in huis, dus de scans en jouw beeldje verlaten mijn studio en werkplek niet. Ongeveer 14 weken na je scan is je zwangerschapsbeeldje klaar en kan je hem ophalen of ik stuur het naar je thuisadres.

Kijk hier voor prijzen van zwangerschapsbeeldjes

Andere mogelijkheden voor een 3D-beeldje

Van alles dat een paar minuten volledig stil kan zitten of staan, kan een 3D-beeldje gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan 2 ineengestrengelde handen van jou en je partner of wat denk je van een 3D-beeldje van jou of je partner met jullie pasgeboren baby!

Kijk voor op deze pagina voor alternatieve 3D-beeldjes.

Neem vooral contact met me op als je meer informatie wilt over een zwangerschapsbeeldje laten maken of de mogelijkheden wil bespreken.

Recommended Posts