Wordt je beste vriend, broer, neef of collega binnenkort vader, dan wil je dat bijzondere moment waarschijnlijk wel met hem mee vieren en ga je op zoek naar de leukste kraamcadeaus voor vaders.

Het is heel gebruikelijk dat je na de geboorte aan komt zetten met een mooi kraamcadeau, maar 9 van de 10 keer wordt de papa vergeten. Er wordt een cadeau voor de baby of voor de moeder gekocht. En logisch ook, want zij hebben het zware werk moeten doen 😉. Maar de geboorte van een zoon of dochter is voor de vader net zo bijzonder en heeft net zo veel impact als voor de moeder. Vandaar dit artikel met de leukste kraamcadeaus voor vaders. Hij verdient het!

Top 5 leukste en meest bijzondere kraamcadeaus voor vaders

Een 3D-beeldje van papa met de pasgeboren baby

Vier met hem zijn vaderschap door hem een 3D-beeldje te geven met zijn pasgeboren baby. Een mooiere herinnering aan zijn pasverworven vaderschap is er niet. Het maken van een beeldje van mama met baby is heel gebruikelijk, maar natuurlijk kan het ook van papa en zijn baby worden gemaakt. Het kan gemaakt worden in verschillende maten en van verschillende materialen. Hieronder zie je een voorbeeld van een daddy and me 3D beeldje.

3D beeldje van vader met pasgeboren baby

Kijk hier voor meer informatie over een daddy and me 3D-beeldje.

Familie fotoshoot

Een andere manier om de herinnering ook voor de papa vast te leggen, is een familie fotoshoot waarin papa, mama en de baby de hoofdrol spelen. Misschien ken je iemand in je omgeving die fotograaf is of heb je zelf ooit een familie shoot gedaan? Maak gebruik van een professional en check van tevoren de fotografiestijl. Zo weet je zeker dat de foto’s gekoesterd gaan worden.

Een boek voor aanstaande vaders

Nou denk je misschien… een boek??? Natuurlijk ga je een papa geen wollig babyboek geven, maar eentje met humor, dat geschreven is alsof het een managementboek is of een handleiding, zoals je wilt, zal zeker tot de verbeelding spreken. En als hij er ondertussen ook nog iets van opsteekt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen 😉. Onze tip: Babymanagement voor mannen, geschreven door Henk Hanssen. Je koopt het bijvoorbeeld bij Bol.com of in de boekhandel. Denk je dat de papa zich meer verhoudt tot militairen of politie, dan is het boek Commando papa superleuk.

Klik je op het plaatje, dan kom je bij het boek terecht voor meer informatie

boek voor aanstaande vaders "babymanagemenet voor mannen"
boek voor nieuwe papa's: commando papa

De papabox

Nog zo’n hilarisch leuk cadeau voor nieuwe papa’s is de papabox of in dit geval “Eerste hulp bij papa worden gereedschapskist”. Superleuk cadeau voor elke papa die elk probleem in huis oplost met zijn toolbox. Dit zit er in de gereedschapskist: Kaartje waar op staat waar alles voor is,  Rompertje met uitleg (maat 56),  Zakdoekjes,  2 pampers,  2 wasknijpers (voor de neus waarschijnlijk),  Handschoenen (ehhh…),  Gum (geen idee waarom),  Oordopjes (die kunnen we allemaal wel verzinnen),  Koffie (om wakker te blijven tijdens lange nachten…), Energiedrankje (tja…).

Grappig toch?

Klik op het plaatje om naar de pagina op bol.com te gaan.

kraamcadeaus voor vaders

Zelfgemaakt papapakket

Je kan natuurlijk ook zelf een heel leuk pakket samenstellen. Denk daarbij aan:

Een kinderkoffertje met opdruk: papa’s survival kit met hierin:

  • Een van de bovengenoemde boeken

  • Een paar luiers

  • Een cadeaubon voor een mannenuitje, want ook papa’s hebben dat nodig

  • Een romper met een leuke bedrukking

  • Een bedrukt slabbetje met een grappige tekst

  • Mijlpaalkaarten voor papa

Je kan zo’n papapakket helemaal samenstellen zoals jij het wilt en met de producten die helemaal bij de nieuwe vader passen. Je kan het pakket zo groot maken of klein houden dat past bij je budget. Heel leuk ook om zo’n cadeau voor een collega te geven, waarbij elke collega een eigen cadeau in de mand of het koffertje doet.

Dit was onze top 5 met meest bijzondere, mooiste en meest hilarische kraamcadeaus voor vaders. Zat er een papacadeau voor je bij, dat je aansprak?

Heel veel plezier met het shoppen voor de nieuwe papa (in spé).

Recommended Posts