Als je familie en vrienden vertelt dat je zwanger bent, dan komen al snel de verhalen los. En vaak zijn die verhalen niet altijd even positief. Die had last van 9 maanden lang misselijkheid, een ander heeft bekkeninstabiliteit gehad en weer een ander een drama van een bevalling. Kortom, er is weinig tot geen lol aan die hele zwangerschap als je anderen mag geloven.

Echt, niks van aantrekken! Het gaat bij iedereen anders en het is jouw zwangerschap om te ervaren. En weet je… er zijn heel veel leuke aspecten aan zwanger zijn. Je mag jezelf onderdompelen in het zwanger zijn. Was het huishouden al geen hobby, dan kan je nu je buik inzetten om daar eens lekker een paar maanden onderuit te komen. En zo zijn er meer heel leuke aspecten aan je zwangerschap.

Een paar leuke aspecten van zwanger zijn voor jou op een rijtje:

  • Genieten van de voorbereiding: Je kunt volledig opgaan in het plannen en voorbereiden van de komst van je baby. Je kan heerlijk los gaan bij het ontwerpen van de nieuwe babykamer met het kiezen van de meubeltjes, het selecteren van schattige decoraties en het bedenken van een thema voor de babykamer.
  • Shoppen voor babykleding: Ben je een shopaholic dan kan je tijdens je zwangerschap ongegeneerd je hart ophalen, want niets is zo fijn als shoppen voor je baby en kleertjes kopen. Je kunt jezelf helemaal laten gaan in het zoeken naar schattige outfits, rompertjes, mutsjes en schoentjes voor je kleintje.
  • Me-time: Zwangerschap is een uitstekende gelegenheid om wat tijd voor jezelf te nemen. Je kunt genieten van ontspannende activiteiten zoals het nemen van een warm bad, het lezen van een boek, het luisteren naar rustgevende muziek of het doen van yoga. Tijdens je zwangerschap is het ook zo’n beetje de enige tijd dat je volledig gericht kan en mag zijn op jezelf. Word je buiten je zwangerschap om dan snel gezien als een egoïst, tijdens je zwangerschap ben je heel goed bezig door goed voor jezelf te zorgen 😉. Maak daar vooral gebruik van!
  • Jezelf laten vereeuwigen: Ben je een trotse zwangere dan wil je je buik natuurlijk vereeuwigen. Dat kan o.a. door een zwangerschapsshoot met een fotograaf, het (laten) maken van een gipsafdruk van je buik, maar je kunt ook een prachtig zwangerschapsbeeldje in 3D laten maken van je zwangere lijf. Dit is een geweldige manier om de bijzondere periode van je leven vast te leggen en mooie herinneringen te creëren. Echt, je krijgt er spijt van als je het niet op een of andere manier bijzonder hebt vastgelegd.
  • Verwennerij door je partner: Nee je bent echt niet gehandicapt tijdens je zwangerschap, maar vergeet niet dat jij al het harde werk mag doen. Dus het is helemaal niet erg als je jeelf de aandacht van je partner even lekker aan laat leunen. Laat hem je verwennen tijdens de zwangerschap. Dit kan variëren van het bereiden van je favoriete maaltijden tot het geven van massages of het plannen van een speciale date night.
  • Sociale bijeenkomsten: Zwangerschap is een periode waarin je vaak veel aandacht krijgt van vrienden en familie. Je kunt genieten van babyshowers, zwangerschapsfeestjes en gezellige bijeenkomsten waarbij je wordt overladen met liefde en cadeautjes. Geniet gewoon heerlijk van al die aandacht.
  • Een speciale band opbouwen: Terwijl je baby in je buik groeit, ben jij de enige die écht een speciale band met hem of haar kan opbouwen. Je kunt praten, zingen en zelfs voorlezen aan je baby. Hij of zij hoort jouw hartslag en zal het herkennen na de geboorte. Het gevoel van verbondenheid is iets unieks dat alleen jij kunt ervaren tijdens de zwangerschap.
  • Verbondenheid met anderen: Deze magische periode is voor veel zwangere vrouwen gelijk. Wanneer je aansluiting zoekt bij groepen met andere zwangere vrouwen zal je die verbondenheid voelen. Veel plaatsen bieden speciale zwangerschapsyoga- of zwangerschapszwemlessen aan. Deze activiteiten helpen je fit en ontspannen te blijven tijdens de zwangerschap, terwijl je ook andere zwangere vrouwen ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen. Maar je kan natuurlijk ook online communities zoeken met gelijkgestemden zodat je fijn ervaringen uit kunt wisselen.

Geniet van je zwangerschap!

Kortom, er zijn zoveel dingen die je tijdens je zwangerschap kunt doen die je daarna nooit meer zal en kan doen. Geniet dus met volle teugen van deze magische tijd en van een wereld waar jij even helemaal in het middelpunt mag staan.

Recommended Posts