Jouw allerliefste bestie krijgt een kindje en jij mag de babyshower organiseren. Leuk! Maar ehhh… waar begin je? Je wilt dat het een perfecte babyshower wordt en dat ze een feest krijgt om nooit te vergeten. In dit artikel geef ik je alle handvatten om een geweldige babyshower te organiseren.

Check deze babyshower tips om er een onvergetelijke dag van te maken.

Bepaal een datum en locatie voor de babyshower

De eerste stap bij het organiseren van een babyshower is het bepalen van de datum en locatie. Het is belangrijk om dit ruim van tevoren te doen, zodat de genodigden de datum vrij kunnen houden en je genoeg tijd hebt om alles te regelen. Kies een locatie die geschikt is voor het aantal genodigden. Dit kan bijvoorbeeld bij de aanstaande moeder thuis zijn, maar ook in een restaurant, café of buurthuis. Doe je het bij haar thuis, zorg er dan wel voor dat ze niet met de troep blijft zitten. Zorg dus voor een schoonmaak-team!

Maak een gastenlijst en uitnodigingen

Het volgende punt is het maken van een gastenlijst en het versturen van uitnodigingen. Bespreek dit met de aanstaande moeder en bepaal samen wie er uitgenodigd worden. Het is belangrijk om rekening te houden met de wensen van je zwangere vriendin. Wil zij een intieme babyshower met alleen de naaste familie en vriendinnen, of juist een groter feest met alle collega’s en kennissen erbij?

Maak vervolgens mooie uitnodigingen om de gasten uit te nodigen. Dit kan bijvoorbeeld via een WhatsApp-groep, Facebook-evenement of per post. Die laatste is natuurlijk wel zo persoonlijk en je kan los gaan met je creativiteit. Zorg ervoor dat de uitnodiging alle belangrijke informatie bevat, zoals de datum, locatie, tijd en eventuele cadeautips.

Decoraties en thema

Een babyshower is natuurlijk niet compleet zonder mooie decoraties en een thema. Kies een thema dat past bij de aanstaande moeder of het geslacht van de baby. Dit kan bijvoorbeeld een kleurthema zijn, zoals roze voor een meisje en blauw voor een jongen. Maar je kunt ook kiezen voor een specifiek thema, zoals een bepaald dier of karakter.

Vervolgens kun je aan de slag gaan met de decoraties. Denk aan ballonnen, slingers, tafelkleden en servies. Ook kun je de ruimte aankleden met foto’s van de aanstaande moeder en haar partner, of met foto’s van de echo.

Spelletjes en activiteiten voor een babyshower

Een babyshower is een gezellig samenzijn waar veel bij gekletst kan worden, maar het is ook leuk om wat spelletjes en activiteiten te organiseren. Zo kom je samen in de feeststemming en hebben de gasten iets om naar uit te kijken. Hieronder volgen een aantal ideeën voor spelletjes en activiteiten:

  • Raad de babyfoto: vraag aan de gasten om een babyfoto van zichzelf op te sturen voor het feest. Print de foto’s uit en hang ze op een bord. Laat de gasten raden welke foto bij welke persoon hoort. De persoon die de meeste foto’s goed heeft, wint een prijs.
  • Luierwedstrijd: verdeel de gasten in teams en geef ze een aantal luiers en een pop. Laat de teams zo snel mogelijk de luier bij de pop omdoen, zonder de pop om te stoten. Het team dat als eerste klaar is, wint een prijs.
  • Babynamen bedenken: vraag aan de gasten om babynamen te bedenken voor de aanstaande baby. Schrijf alle namen op en laat de aanstaande moeder de leukste naam kiezen. De persoon die de naam heeft bedacht, wint een prijs. Het is natuurlijk niet gezegd dat het kindje na de geboorte dan ook zo moet heten 😉. Maar het kan wel hilarisch zijn om te zien waar iedereen mee komt.
  • Voorspellingen doen: vraag aan de gasten om voorspellingen te doen over de aanstaande baby. Bijvoorbeeld het geslacht, de geboortedatum en het gewicht. De persoon die het dichtst bij de werkelijkheid zit, wint uiteindelijk een prijs.
  • Babyshower-hints: dit hilarische spel is hetzelfde als gewone hints, maar dan met woorden die gerelateerd zijn aan zwangerschap, bevalling en de babytijd. Dus denk aan het uitbeelden van: een spuitluier, een keizersnede, een weeën storm, een huilbaby,… nou ja you get the picture. Dit zorgt geheid voor hilariteit.

Cadeautips voor een babyshower

Een babyshower is natuurlijk ook een gelegenheid om cadeautjes te geven aan de aanstaande moeder. Het is gebruikelijk dat de gasten allemaal een cadeautje meenemen. Dit kunnen praktische cadeautjes zijn, zoals luiers, rompertjes en babydoekjes, maar ook persoonlijke cadeautjes, zoals een knuffel of een boek.

Buikbeeldje en zwangerschapsbeeldje cadeautips voor babyshower en voor zwangere vrouw

Wil je liever 1 groot cadeau geven met een aantal genodigden samen, dan kan je kiezen voor het laten maken van een zwangerschapsbeeldje of na de geboorte van de baby voor het maken van een beeldje van de mama met haar pasgeboren baby. Zo heeft ze een geweldig aandenken aan haar zwangerschap of de geboorte van haar kindje.

Eten en drinken

Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor lekker eten en drinken tijdens de babyshower. Dit kan bijvoorbeeld een high tea zijn, met verschillende soorten thee en zoete en hartige hapjes. Maar je kunt ook kiezen voor een buffet of een barbecue, afhankelijk van de locatie en het aantal gasten.

Zorg er ook voor dat er genoeg drinken is, zoals frisdrank, sap en water. Voor degenen die alcohol willen drinken, kun je bijvoorbeeld een speciale cocktail maken of champagne serveren.

Recommended Posts