Een tweede kind op komst? Hoera! Maar wacht, wat geef je als kraamcadeau voor een tweede kind? De ouders hebben waarschijnlijk al een lading babyspulletjes van de eerste keer. Het gebruikelijke is waarschijnlijk al in huis: van box tot rammelaar en van aankleedkussen tot knuffeltjes. Geen zorgen, we hebben te gekke ideeën voor je waarmee je kunt uitpakken en hen kunt verrassen. Check deze tips voor kraamcadeaus voor een tweede kind. Daar ga je haar zeker weten blij mee maken!

1. Persoonlijk gegraveerde items

Een persoonlijk tintje voegt altijd waarde toe aan een geschenk. Overweeg om items te laten graveren met de naam van het nieuwe kind, zoals een zilveren rammelaar, een fotolijstje of een spaarpot.

2. Ervaringscadeaus

Soms is het beste cadeau geen fysiek object, maar een ervaring. Geef de familie tickets voor een dagje dierentuin, pretpark of een kindertheatervoorstelling. Ervaringen smeden banden en creëren herinneringen die een leven lang meegaan.

3. Handgemaakte babykleding of dekens

Een persoonlijk en handgemaakt cadeau, zoals zelfgebreide babykleertjes of een coole gehaakte deken, is altijd een schot in de roos. Als je handig bent met breinaalden of een naaimachine, pimp dan mutsjes, sokjes, dekentjes of zelfs een funky knuffel. Zelfgemaakt toont je liefde en tijd.

3D beeldje van moeder met baby

4. Een blijvende herinnering met een 3D-beeldje

Zin in een echte knaller van een kraamcadeau? Iets wat niet alleen nu, maar voor altijd een glimlach op het gezicht van de nieuwbakken moeder tovert? Dan moet je echt eens nadenken over het laten maken van een 3D beeldje van moeder met baby. Belly Moments creëert deze prachtige beeldjes van moeders met hun pasgeboren wondertje. Een 3D beeldje kan ook gemaakt worden als de vrouw nog zwanger is met een schitterend zwangerschapsbeeldje.

En raad eens wie deze unieke 3D beeldjes cadeau doen? Niet alleen de trotse grootouders, maar ook zussen en besties van de mama in kwestie. Oh, en laten we de kersverse ouders zelf niet vergeten, die kloppen ook regelmatig aan voor zo’n buitengewoon prachtig 3D beeldje. Dit is pas een kraamcadeau dat eruit knalt!

Klik voor: 3D beeldje mama met baby

Klik voor: 3D zwangerschapsbeeldjes

5. Abonnement op een bezorgmaaltijdservice

Met een piepkleine baby kan tijd soms schaars zijn. Zeker als je er ook nog een tweede rond hebt lopen. Red de dag door ze een maaltijdservice-abonnement te schenken. Geen stress over het koken, meer quality time voor het gezin. Jij hebt het eten bezorgd, zij hebben tijd om te genieten.

6. Fotoboeken of fotoshoots

Leg de mijlpalen van het nieuwe kind vast door middel van fotoboeken of professionele fotoshoots. Deze cadeaus bieden de ouders de mogelijkheid om de kostbare momenten van hun kind op een mooie en blijvende manier te documenteren. Een stukje bevroren tijd om later met een big smile op terug te kijken. Een zogenaamde newborn shoot is daar een goed voorbeeld van. Maar je hebt ook one-day-in-your-life fotoshoots waarbij een professionele fotograaf een dag meedraait in het gezin en op die manier een prachtige herinnering creëert.

7. Diensten voor huishoudelijke hulp

Een tweede kind in huis kan leiden tot een hectische periode, vooral in de eerste maanden. Hoe mooi is het dan als je hen werkelijk kunt ontlasten. Overweeg eens om huishoudelijke hulpdiensten cadeau te doen, zoals schoonmaakdiensten, om de ouders te helpen bij het op orde houden van hun huis. Dit zal hen meer tijd geven om te ontspannen en te genieten van hun gezin.

8. Babymassage- of yogalessen

Babymassage en babyyoga zijn geweldige manieren om de band tussen ouder en kind te versterken en tegelijkertijd ontspanning te bevorderen. Geef ze een reeks sessies, zodat ze samen kunnen genieten van deze speciale momenten.

9. Nog meer leuke ideeën voor kraamcadeaus tweede kind

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke ideeën voor kraamcadeaus voor een tweede kind. Denk aan:

  • Luiertaart
  • Gipsafdruk van handje of voetje
  • Gepersonaliseerde beer met naam en geboortedatum
  • Memory box: voor alle kraamherinneringen
  • Persoonlijk voorleesboekje met de naam van de baby
  • Mijlpaalkaarten
  • Alles wat zelfgemaakt en gepersonaliseerd is

Met deze te gekke kraamcadeaus voor een tweede kind, kun jij de ouders echt verrassen. Onthoud, het draait om het gebaar en de gedachte. Of je nu kiest voor een persoonlijk item, een coole ervaring of praktische hulp, je deelt in hun vreugde van dit nieuwe hoofdstuk in hun leven.

Recommended Posts