Op zoek naar de leukste babyshower cadeau ideeën? Een babyshower is een feestelijke gelegenheid waarbij de aanstaande moeder wordt verrast met cadeaus voor haar aanstaande baby. Het kan soms lastig zijn om het perfecte cadeau te vinden, vooral als je nog nooit eerder een babyshower hebt bijgewoond. Daarom geven we in dit blog 15 leuke cadeau ideeën voor een babyshower.

Maar eerst iets meer over het ontstaan van de babyshower

Een babyshower is een feest dat wordt gehouden om de aanstaande geboorte van een baby te vieren en de aanstaande moeder te eren. Hoewel de precieze oorsprong van de babyshower niet volledig bekend is, heeft het zijn wortels in verschillende culturen en tradities.

De vroegste vormen van babyshowers dateren mogelijk terug tot het oude Griekenland en Egypte, waar zwangere vrouwen werden geëerd en gezegend. In de loop der jaren hebben verschillende culturen soortgelijke vieringen gehad, maar het moderne concept van de babyshower ontstond in de Verenigde Staten.

In de VS begonnen babyshowers aan het begin van de 20e eeuw populair te worden. De oorspronkelijke babyshowers waren vaak thee- of koffiefeestjes waarop vriendinnen van de aanstaande moeder samenkwamen om cadeautjes te geven en advies te geven over het moederschap. Deze traditie verspreidde zich geleidelijk over andere delen van de wereld en is nu in veel culturen en landen gebruikelijk.

Tegenwoordig zijn babyshowers vaak feestelijke gebeurtenissen met spelletjes, versieringen en cadeaus voor de aanstaande baby. Een babyshower wordt vaak georganiseerd door de beste vriendin of de zus van de aanstaande moeder en er wordt over het algemeen flink uitgepakt als het gaat om versieringen en cadeaus.

Lees ook: zo organiseer je een babyshower

15 leuke babyshower cadeau ideeën

 1. Buikbeeldje

Een uniek babyshower cadeau om te geven is het laten maken van een buikbeeldje van de zwangere vrouw. Dit kan door het laten maken van een gipsafdruk van haar zwangere buik. Maar nog leuker is het laten maken van een 3D-scan van haar zwangere lichaam en er een buikbeeldje van laten maken. De buikbeeldjes worden uitgevoerd in verschillende materialen als kunststof, houtlook, wax, metaal, etc. Het is een mooie herinnering aan de zwangerschap en krijgt vaak een heel prominente plek in huis. Het is namelijk een mooie tijd om trots op te zijn. En een zwanger lichaam is ALTIJD mooi. Er groeit tenslotte een groot geschenk in. Voor het maken van zo’n 3-D zwangerschapsbeeldje kan je bij Naomi van Belly Moments terecht. Zij maakt overigens ook beeldjes van mama met baby.

 1. Babykleding

Babykleding is een populair cadeau op babyshowers. Er zijn veel verschillende soorten babykleding, van schattige rompertjes tot stijlvolle outfits. Zorg ervoor dat je de juiste maat koopt, want baby’s groeien snel.

 1. Luiertaart

Een luiertaart is een populair cadeau op babyshowers. Het is een taartvormige stapel van luiers, waar naast de luiers ook andere nuttige babyartikelen, zoals fopspenen, sokjes en babydoekjes in verwerkt worden. Het is niet alleen een praktisch cadeau, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan ze kant en klaar kopen, maar nog leuker is om ze zelf te maken en er leuke boodschappen aan de aanstaande moeder in te verstoppen.

 1. Knuffel

Een zachte knuffel is een klassiek cadeau voor een baby. Er zijn veel verschillende soorten knuffels, van schattige teddyberen tot pluchen dieren. Zorg ervoor dat de knuffel veilig is voor baby’s en wasbaar.

 1. Babyboek

Een babyboek is een geweldig cadeau voor aanstaande ouders. Het is een boek waarin ze alle mijlpalen van de baby kunnen bijhouden, zoals de eerste lach, spuitluier, kruipbeweging, stapjes en woordjes. Het is een mooie manier om herinneringen vast te leggen en later terug te kijken.

 1. Babydrager

Een babydrager is een handig cadeau voor ouders die graag buiten zijn. Het stelt hen in staat om hun baby mee te nemen tijdens wandelingen en andere activiteiten. Er zijn veel verschillende soorten babydragers, van draagzakken tot draagdoeken.

 1. Speelgoed

Speelgoed is altijd een populair cadeau tijdens babyshowers. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed, van rammelaars tot speelkleden. Maar denk ook eens aan leuke voorleesboekjes voor baby’s. Die zijn er echt. Je kan niet vroeg genoeg starten met voorlezen tenslotte.

 1. Babybadje of kinderstoel

Een babybadje of kinderstoel zijn praktische cadeaus en misschien niet heel leuk om te geven. Aan de andere kant zijn het vaak wel flinke uitgaven voor aanstaande ouders die toch al heel veel geld kwijt zijn aan de baby-uitzet. Dus een praktisch cadeau kan wel heel welkom zijn.

 1. Babyfoon

Een babyfoon is een handig cadeau voor ouders die hun baby graag in de gaten willen houden terwijl ze elders in het huis zijn. Er zijn verschillende soorten babyfoons, van audio- tot videobabyfoons

Het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de behoeften van de ouders en die een betrouwbaar bereik heeft.

 1. Borstkolf

Als de aanstaande moeder van plan is borstvoeding te geven, kan een borstkolf een nuttig cadeau zijn. Hiermee kan ze melk afkolven voor later gebruik en kan het ook helpen om de melkproductie te stimuleren. Er zijn verschillende soorten borstkolven beschikbaar, van handmatige tot elektrische borstkolven. Kies er eentje voor haar gemak en dus voor een elektrische. Van handmatige borstkolven word je echt niet blij en zijn er alleen voor nood.

 1. Babyvoedingsset

Een babyvoedingsset is een praktisch cadeau voor aanstaande ouders, maar door te kiezen voor een leuke vormgeving als van Nijntje wordt het ook een leuk cadeau. Het bevat meestal een bord, kom, lepel en vork die speciaal zijn ontworpen voor kleine handjes en mondjes.

 1. Babygym

Een babygym is een leuke en nuttige manier om de ontwikkeling van de baby te stimuleren. Een babygym heeft een zachte ondergrond en bevat bevat hangende speeltjes en soms zelfs een muziekje. Het kan worden gebruikt om de baby te helpen bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden en hand-oog coördinatie.

 1. Babybadjasje

Een babybadjasje is een schattig en praktisch cadeau voor een babyshower. Het houdt de baby warm en comfortabel na het baden en zorgt ervoor dat de ouders de baby gemakkelijk kunnen afdrogen. Er zijn verschillende soorten badjasjes beschikbaar, van schattige dierenontwerpen met oortjes tot meer klassieke stijlen. Als je er badproducten bij doet, maak je er gelijk een leuke set van om te badderen.

 1. Babyfotolijstje

Een babyfotolijstje is een leuk cadeau dat ouders kunnen gebruiken om de eerste foto’s van hun baby in te bewaren. Er zijn veel verschillende stijlen beschikbaar, van schattige en kleurrijke lijstjes tot meer klassieke ontwerpen. Je kan ook kiezen voor een digitaal fotolijstje, die ze zelf kunnen koppelen aan hun telefoon zodat de eerste babyfoto’s non-stop afwisselend getoond worden.

 1. Babyboots

Een paar schattige babyboots is een leuk cadeau dat zowel praktisch als stijlvol is. Het houdt de baby’s voeten warm en beschermd en kan ook een leuke aanvulling zijn op hun outfits. Er zijn veel verschillende soorten babyboots beschikbaar, van gebreide booties tot zachte leren laarsjes.

Genoeg inspiratie voor een babyshower cadeau?

Er zijn echt ontelbare leuke en nuttige cadeaus die je kunt geven op een babyshower. Het belangrijkste is om te kiezen voor een cadeau dat past bij de behoeften en persoonlijkheid van de aanstaande ouders en hun baby. Hopelijk hebben deze cadeautips je geholpen bij het vinden van het perfecte cadeau voor een gezellige babyshower. Veel plezier met het uitzoeken van het cadeau en geniet van de babyshower!

Recommended Posts