Ah, het klassieke raadsel: wat voor kraamcadeau geef je aan de ouders van een pasgeboren tweeling? Houd deze mantra’s in gedachten: die ouders rennen waarschijnlijk rond als kippen zonder kop, zijn drukker dan een eekhoorn op een espresso, en kunnen een beetje overdonderd zijn. Dus, de schattige mini-outfits kunnen net zo snel verdwijnen als je laatste stuk chocolade. En bloemen? Prachtig, maar alleen als je ze zelf in een vaas zet en niet verwacht dat de ouders hun Sherlock Holmes-pet opzetten om een vaas te vinden tussen de chaos. Dus, wat kun je dan wel doen? Leun achterover, want hier komt een lijstje vol met geweldige ideeën voor:

De leukste kraamcadeaus voor tweelingen

 1. Dubbele Mijlpaalkaarten: De Milestone Babykaarten voor tweelingen leggen alle mijlpalen perfect vast. Je hebt ze Nederlandstalig, met kaarten voor individuele en gedeelde momenten. Je legt de mijlpaalkaart bij je baby, maakt een foto en de mijlpaal is vastgelegd! Zo leuk en makkelijk.
 2. De Groei-Garderobe: Als je echt niet zonder kleren kunt, ga dan voor kleertjes die de kids over een paar maanden wél passen. Denk aan maat 74 en vermijd seizoensgebonden keuzes, omdat niemand weet wanneer die kleintjes zullen opschieten. En die schattige schoentjes? Top! Ook al passen ze er nu nog niet in, elke blik erop brengt een glimlach en doet je stiekem verlangen naar de avonturen die voor de boeg liggen.
 3. Muizenmania: Als je wilt dat de baby’s de coolste muizenmaten hebben, ga dan voor de tweelingmuizen van Maileg of de drielingmuizen van Het Muizenhuis. Serieus, ze zijn zo schattig dat je bijna begint te smelten. En weet je wat? Ze worden later fantastisch speelgoed voor die kleine donderstenen.
 4. Beestachtig Leuk: Sylvanian heeft een complete beestenboel aan schattige dierentweelingen – van kangoeroes tot labradors. Maar serieus, die egels zijn onweerstaanbaar. Ze hebben zelfs een tweelingwagen! Ja, het duurt even voordat de mini’s ermee spelen, maar hé, dat mag de pret niet drukken. Ze zijn gewoon te schattig om te negeren.
 5. Dick’s Duo: Voor een meisjestweeling zijn Fien en Pien van Dick Bruna geweldig. En als je denkt dat Miko en Kiko dezelfde route volgen, zit je goed voor een (meisjes)tweeling.
 6. Smeltende Verhaaltjes: Voor die adorabele jongen-meisje tweeling is er het boekje “Dag Tweeling!” Dat is als een portie blijheid in boekvorm.
 7. Knuffels uit de Oven: Wat zegt meer ‘ik geef om je’ dan een smakelijke ovenschotel? Tijdens de kraamtijd is dat als een regenboog na de storm. Bedenkt maar eens dat het met een kersverse tweeling in huis dubbel zo druk is. Als je twijfelt, check dan even de dieetwensen. We willen natuurlijk niet verantwoordelijk zijn voor culinaire chaos.
 8. De Nodige Noodzaak: Als je budget diep genoeg is, vraag dan of de ouders nog iets nuttigs kunnen gebruiken. Een tweeling voedingskussen, een geweldige ringsling, of een dubbele draagzak kunnen later als reddende engelen optreden. En die tweelingzwemband? Misschien wat voorbarig, maar voorbereiding is key! Natuurlijk wordt een voorraad luiers van de juiste maat ook gewaardeerd. En grootouders, als jullie een episch gebaar willen maken, denk dan eens aan het sponsoren van een tweelingwagen.
 9. Familiemomenten Vangen: Foto’s maken is vaak het laatste waar je aan denkt als je plotseling de CEO wordt van een tweelingbedrijfje. Regel daarom een fotograaf aan huis of neem je eigen camera mee als je een fotograaf in de dop bent. Maar professioneel geschoten foto’s van de tweeling zijn natuurlijk echt adorable en wanneer je er een in groot formaat op canvas, plexiglas of geborsteld staal laat printen, dan heb je gelijk een eye catcher in huis.
 10. Dubbele Kaartenpret: Als je een geboortekaartje stuurt, denk dan aan iets unieks. Kies twee verschillende kaartjes in plaats van de standaard tweelingoptie: één voor elk van die mini-mensjes.
 11. Dubbele Wijsheid: “O Jee, Het Zijn Er Twee!” is de encyclopedie voor tweelingouders. Eerlijke verhalen, deskundige tips en een schat aan prachtige citaten en foto’s – alles wat een nieuwe tweelingmama zou willen weten, en dan nog wat extra.
 12. Een persoonlijke tegoedbon: Na enige weken zijn de kersverse ouders vast toe aan een momentje voor henzelf. Bied jezelf aan als oppas voor een avondje en doe er een tegoedbon bij voor de bios, een restaurant of een ander leuk uitje. Ik weet zéker dat dit cadeau enorm op prijs zal worden gesteld.

Je hebt hierboven 12 ideeën gekregen voor leuke kraamcadeaus voor tweelingen. Welke gaat het worden?

Lees ook: leuke kraamcadeaus voor een tweede kind

Volg je ons al op Instagram?

Recommended Posts