Heb jij hopelijk binnenkort een kraamvisite af te leggen voor een lieve winterbaby die geboren is, dan ben je ongetwijfeld al op zoek naar hét perfecte kraamcadeau. Maar wat kies je?

In dit artikel nemen we de 4 sterrenbeelden onder de loep die vallen binnen de winter. Want de geboren boogschutter baby heeft mogelijk heel andere wensen dan de waterman baby.

Laat je inspireren!

De Boogschutter baby: geboren tussen 23 november en 22 december

Boogschutter-kinderen zijn als kleine avonturiers geboren, met een onstilbare honger naar avontuur en ontdekking. Deze sprankelende optimisten, geboren tussen 22 november en 21 december, gaan door het leven met een onweerstaanbare glimlach en een tomeloze hoeveelheid energie. Ze gedijen op onafhankelijkheid en vrijheid, en hebben vaak een natuurlijke drang om de wereld te verkennen.

Wat deze jonge Boogschutters onderscheidt, is hun grenzeloze nieuwsgierigheid. Ze stellen eindeloos vragen en hebben een oprechte interesse in een breed scala van onderwerpen. Deze kinderen houden van leren en hun avontuurlijke geest drijft hen naar nieuwe ideeën en ervaringen.

Sociaal en vriendelijk, Boogschutter-kinderen zijn snel in het maken van vrienden. Ze hebben een hartelijke en ruimdenkende houding, wat hen tot een waardevolle toevoeging maakt aan elk gezelschap. Maar wees gewaarschuwd, hun eerlijkheid en directheid kunnen soms onbedoeld bot overkomen, omdat ze zeggen wat ze denken zonder veel omwegen.

Sport en fysieke activiteiten zijn vaak een passie voor deze kleine avonturiers. Ze houden ervan om hun overvloedige energie te kanaliseren in actieve bezigheden en zullen zich vaak aangetrokken voelen tot sporten en buitenavonturen.

Ideale kraamcadeautje voor de Boogschutter baby

 1. Een heel tof kraamcadeau zou een speelkleed kunnen zijn met geluiden en bewegende onderdelen om te ontdekken.
 2. Baby’s eerste sneakers
 3. Kruippakje met extra versterkte kniestukken (voor de avontuurlijke baby 😉)

De Steenbok baby: geboren tussen 22 december en 20 januari

Steenbok-kinderen zijn kleine leiders in wording. Ze worden vaak beschouwd als wijs voor hun leeftijd en hebben een onmiskenbaar volwassen aura om zich heen. Deze kinderen zijn praktisch, verantwoordelijk en hebben een natuurlijk gevoel voor discipline. Ze zijn degenen die hun speelgoedkamer netjes houden en de takenlijst van hun ouders serieus nemen.

Met een sterke werkethiek in hun DNA, zijn Steenbok-kinderen vastberaden en ambitieus. Ze stellen doelen voor zichzelf en werken gestaag en vasthoudend om ze te bereiken. Dit sterrenbeeld heeft vaak een onderscheidend gevoel voor verantwoordelijkheid, en ze nemen hun verplichtingen serieus, zelfs op jonge leeftijd.

Steenbok-kinderen zijn doorgaans voorzichtig en rationeel. Ze denken goed na voordat ze handelen en proberen risico’s te minimaliseren. Dit kan hen soms een beetje terughoudend maken in nieuwe situaties, maar het zorgt er ook voor dat ze betrouwbare en betrouwbare vrienden zijn.

Ze zijn ook vaak gehecht aan tradities en houden van stabiliteit. Steenbok-kinderen voelen zich het meest op hun gemak wanneer ze weten wat er van dag tot dag van hen wordt verwacht. Ze hechten waarde aan familie en kunnen trouwe en zorgzame kinderen zijn.

Hoewel ze misschien serieus en volwassen lijken, hebben Steenbok-kinderen een speelse kant. Ze kunnen genieten van humor en plezier, zij het op een meer gereserveerde manier dan sommige andere sterrenbeelden.

Ideale kraamcadeaus voor de Steenbok baby:

 1. Een gepersonaliseerde speelgoedkist, zodat hij of zij als dreumes het speelgoed netjes op kan ruimen
 2. Een leesboekje
 3. Een uitwisbare familieplanner met picto’s

De Waterman baby: geboren tussen 21 januari en 18 februari

Waterman-kinderen staan bekend om hun originele denkwijze en creatieve geest. Ze zijn vaak visionair en hebben een diepe interesse in innovatie en vooruitgang. Ze kunnen eigenzinnige ideeën hebben en proberen graag nieuwe dingen uit.

Deze kinderen zijn vaak heel sociaal en hebben een groot hart voor vriendschap en gemeenschap. Ze zijn inclusief en accepteren mensen vaak zoals ze zijn, wat hen tot geweldige vrienden maakt. Waterman-kinderen kunnen ook gepassioneerd zijn over sociale rechtvaardigheid en hebben een sterk gevoel voor gelijkheid.

Onafhankelijkheid is een belangrijke waarde voor Waterman-kinderen. Ze waarderen hun vrijheid en willen de ruimte hebben om hun eigen interesses en ideeën te verkennen. Ze kunnen soms eigenwijs zijn en houden van hun eigen weg gaan.

Waterman-kinderen hebben vaak een liefde voor leren en een brede nieuwsgierigheid. Ze genieten van intellectuele uitdagingen en vinden het leuk om complexe problemen op te lossen.

Ze zijn meestal tolerant en ruimdenkend en respecteren de diversiteit van mensen en ideeën. Ze staan open voor het verkennen van verschillende perspectieven en hebben vaak een vooruitstrevende kijk op de wereld.

Als het om emoties gaat, kunnen Waterman-kinderen soms afstandelijk lijken, omdat ze geneigd zijn om problemen op een meer rationele manier te benaderen. Ze zijn echter loyale vrienden en betrouwbare bondgenoten voor degenen van wie ze houden.

Ideale kraamcadeautjes voor Waterman baby’s:

 1. Vingerverf voor het stimuleren van de creatieve geest (vinden mama’s ook altijd een heel leuk cadeau 😉)
 2. LEGO Duplo
 3. Baby puzzel
 4. Vormensloof

De Vissen baby: geboren tussen 19 februari en 20 maart

Vissen-kinderen zijn dromerig en creatief. Ze hebben vaak een rijke verbeelding en een diepgaande emotionele gevoeligheid. Deze kinderen zijn in hun element als ze kunnen dagdromen en hun fantasie de vrije loop laten.

Empathie en mededogen zijn sterke punten van Vissen-kinderen. Ze zijn gevoelig voor de emoties van anderen en willen graag helpen en troosten. Ze hebben vaak een speciale affiniteit voor dieren en de natuur.

Deze kinderen hebben meestal een diepe band met kunst, muziek en literatuur. Ze kunnen creatieve uitlaatkleppen vinden in schilderen, schrijven, of andere kunstvormen, en hebben de neiging om zeer expressieve en gevoelige artiesten te zijn.

Hoewel ze dromerig kunnen zijn, zijn Vissen-kinderen vaak ook zeer intuïtief en begaafd met een scherp waarnemingsvermogen. Ze pikken subtiliteiten op die anderen misschien over het hoofd zien.

Vissen-kinderen zijn vriendelijk en vergevingsgezind, maar ze kunnen ook verlegen of introvert zijn. Ze hebben tijd nodig om zich op hun gemak te voelen in sociale situaties.

Deze kinderen hebben vaak een sterke band met water en voelen zich aangetrokken tot activiteiten zoals zwemmen, varen of gewoon in de buurt van meren, rivieren en de oceaan zijn.

Ze kunnen soms moeite hebben om grenzen te stellen en te weten wanneer ze nee moeten zeggen. Het is belangrijk om hen te leren hoe ze hun gevoelens en behoeften kunnen uiten en tegelijkertijd de empathie en mededogen die ze koesteren, te behouden.

Leuke kraamcadeautjes voor de Vissen baby:

 1. Een playlist van de leukste baby muziekjes voor het stimuleren van de zintuigen
 2. Een baby leesboekje
 3. Baby’s eerste zwembroek met zwemvestje of opblaasbandje

Liever op zoek naar een mooi kraamcadeau voor de mama? Denk dan eens aan een zwangerschapsbeeldje bijvoorbeeld.

Recommended Posts