Een vriendin, zus of collega is net bevallen en je wilt haar graag een origineel kraamcadeau geven om haar te feliciteren met de geboorte van haar kleintje. Maar wat geef je dan? Er zijn zoveel leuke kraamcadeaus om uit te kiezen en het kan soms lastig zijn om iets origineels te bedenken. Daarom heb ik een lijstje met leuke tips en ideeën voor bijzondere en originele kraamcadeaus voor je samengesteld.

Het ontvangen van een bijzonder en origineel kraamcadeau is zeker net zo geweldig leuk als het geven van zo’n kraamcadeau. Vaak kan de ontvangende partij jaren later nog vertellen van wie ze het cadeau ontvangen heeft. Je hebt het tenslotte gegeven op een heel bijzonder moment: de geboorte van de liefde van haar leven.

Dus check snel deze bijzondere en originele kraamcadeaus!

Een gepersonaliseerd boek

Een gepersonaliseerd boek is een prachtig cadeau voor een pasgeboren baby. Er zijn verschillende bedrijven die gepersonaliseerde kinderboeken maken, waarbij het kindje zelf de hoofdrol speelt in het verhaal. Zo’n boekje is niet alleen uniek, maar ook nog eens educatief. Hoewel de baby er zelf het eerste jaar niet zoveel heeft aan een boek waar het zelf de hoofdrol in speelt, zal de mama het boek zeker waarderen en koesteren.

Geboortetegel of geboortebord

Een geboortetegel en een geboortebord zijn mooie en blijvende herinneringen aan de geboorte van de baby. Hierop staan vaak de naam, de geboortedatum en eventueel ook het gewicht van de baby. De tegel kan opgehangen worden in de babykamer en van het bordje wordt vaak nog jaren gegeten.

Het laten maken van een 3-D beeldje van moeder met baby of zwangerschapsbeeldje

Wil je echt een bijzonder cadeau en blijvende herinnering geven aan de kersverse moeder? Overweeg dan om een 3-D beeldje te laten maken van moeder met baby. Hier bij Belly Moments maak ik een dergelijk beeldje van mama met de pasgeboren baby of zwangerschapsbeeldje als de mama nog zwanger is. Niet alleen worden de 3-D beeldjes cadeau gedaan door grootouders van de baby, maar ook door zussen en goede vriendinnen. En natuurlijk kloppen ook heel vaak de kersverse ouders bij me aan voor zo’n prachtig 3-D beeldje. Het is een ultiem bijzonder én origineel kraamcadeau!

Kijk voor meer informatie op: 3-D beeldje van mama met baby

Kijk voor meer informatie op: zwangerschapsbeeldje

Een babygym

Een babygym is niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook goed voor de ontwikkeling van de baby. Door naar de verschillende speeltjes te kijken en te grijpen, worden de zintuigen van de baby gestimuleerd. Kies bij voorkeur voor een babygym die makkelijk op te bergen is en goed schoon te maken is.

Een herinneringsdoos

Een herinneringsdoos is een mooi kraamcadeau waar de kersverse ouders allerlei herinneringen aan de baby in kunnen bewaren. Denk hierbij aan het eerste pakje, de geboortekaartjes, de eerste knuffel en andere speciale items die ze willen bewaren als aandenken aan de geboorte. Een mooie doos waarin al deze dingen bewaard kunnen worden, zal de ouders helpen om deze herinneringen te koesteren. Je kan de herinneringsdoos ook vaak personaliseren met de naam en geboortedatum van het kindje.

Een babydrager

Een babydrager is niet alleen praktisch, maar ook nog eens gezellig en knus. Het geeft de ouders de mogelijkheid om de baby dicht bij zich te dragen terwijl ze hun handen vrij hebben om andere dingen te doen. Er zijn verschillende soorten babydragers op de markt, zoals draagzakken, draagdoeken en buikdragers.

Een gepersonaliseerd cadeau

Een gepersonaliseerd cadeau is altijd leuk om te geven. Denk bijvoorbeeld aan een badcape met de naam van de baby erop geborduurd en een geboortestoeltje of geboortekist met het ontwerp van het geboortekaartje. Een praktisch kraamcadeau én leuk.

Een newborn fotoshoot

Ook heel leuk en bijzonder is als je een fotoshoot cadeau doet, waarin de baby op z’n mooist vastgelegd wordt. Er zijn fotografen die hierin speciaal gespecialiseerd zijn. Google maar even op newborn shoot + je plaatsnaam en er is een enorme keuze. Of vraag het in je kring met vriendinnen. Er is er vast eentje die al eerder zo’n shoot gedaan heeft.

Massageolie mét massagecursus

Een massageolie speciaal voor baby’s kan helpen om de baby te kalmeren en te ontspannen. Het is ook een geweldige manier voor ouders om hun baby te laten voelen dat ze geliefd zijn en om te genieten van wat quality time samen. Kies bij voorkeur voor een olie die geschikt is voor de gevoelige huid van een baby en die geen schadelijke stoffen bevat. En als je er een cursus babymassage bij doet bij een gespecialiseerde trainer bij hen in de buurt, dan is het kraamcadeau helemaal compleet. Heb je daar het budget niet voor, dan kies je voor alleen de massageolie.

Ligt jouw favoriet uit bovenstaande kraamcadeaus ietwat boven je budget, denk er dan eens over na om het kraamcadeau met een groepje vriendinnen of familieleden te geven.

Kortom, er zijn veel leuke en originele kraamcadeaus waar je uit kunt kiezen. Maar als je écht iets speciaals wilt geven, overweeg dan om een buikbeeldje of een moeder met baby 3D beeldje te laten maken. Dit is een cadeau dat zeker indruk zal maken!

Recommended Posts