Wanneer een collega met zwangerschapsverlof gaat, wil je haar waarschijnlijk een speciaal cadeau geven om haar te feliciteren en te laten weten dat ze gemist zal worden tijdens haar afwezigheid. Hier zijn enkele ideeën voor een bijzonder zwangerschapsverlof cadeau die je kunt overwegen. Van heel praktische cadeaus tot cadeaus die een blijvende herinnering geven aan een bijzondere periode.

10 ideeën voor een bijzonder zwangerschapsverlof cadeau

1. Verwenpakket

Zwangere vrouwen hebben vaak behoefte aan extra ontspanning en rust. Vooral als het werk gedaan is en ze zich mag gaan voorbereiden op de komst van de baby is een verwenpakket een heel mooi en leuk cadeau voor je zwangere collega. Denk aan bad- en lichaamsproducten, zoals badolie, bodylotion, en geurkaarsen. Voeg bijvoorbeeld ook een comfortabel kussen of een deken toe, zodat ze zich lekker kan ontspannen op de bank. Nu kan het nog 😉!

2. Zwangerschapsfotografie sessie

Een zwangerschapsfotografie sessie is een uniek cadeau dat de toekomstige moeder zal koesteren. Ze kan deze sessie gebruiken om mooie foto’s te maken van haar groeiende buik en dit moment vast te leggen voordat de baby wordt geboren. Je kunt haar een cadeaubon geven voor een fotoshoot bij een professionele fotograaf bij haar in de buurt.

3. Een 3D- zwangerschapsbeeldje

Een prachtig zwangerschapsverlof cadeau dat je gezamenlijk met andere collega’s kan geven is een buikbeeldje oftewel een 3D zwangerschapsbeeldje.  Met behulp van 3D fotografie legt Naomi van Bellymoments het zwangere lichaam van je collega vast. Met ambacht, handwerk en met behulp van 3D techniek creëert ze een waardevolle en blijvende herinnering aan een geweldige mooie periode. Kijk maar eens op deze pagina voor meer informatie over het maken van een 3D Zwangerschapsbeeldje. Is er geen tijd meer voor het vastleggen van de zwangere buik, dan kan je ook een 3D beeldje laten maken van mama en baby. Ook zo bijzonder!

3D-buikbeeldje of zwangerschapsbeeldjes leuk als cadeau zwangerschapsverlof of gender reveal cadeau

4. Gepersonaliseerd babyboek

Een gepersonaliseerd babyboek is een prachtig zwangerschapsverlof cadeau dat de toekomstige moeder kan gebruiken om herinneringen aan de baby bij te houden. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid aan opties, van eenvoudige notitieboekjes tot volledige babyalbums met ruimte voor foto’s, geboorte-informatie, en mijlpaalmomenten. Personaliseer het boek met de naam van de baby, en eventueel ook met de namen van de ouders. Je kan het cadeau nog persoonlijker maken door achterin het babyboek door alle collega’s wat lieve boodschappen te laten schrijven.

5. Een cadeaubon voor een zwangerschapsmassage

Een zwangerschap kan fysiek zwaar zijn, dus een massage is een welkom cadeau voor een aanstaande moeder. Zeker als haar zwangerschapsverlof is ingegaan en ze meer tijd heeft voor zichzelf zou zo’n cadeau wel eens heel welkom kunnen zijn. Je kunt haar een cadeaubon geven voor een professionele massage.

6. Baby draagzak

Een baby draagzak is een praktisch cadeau voor een toekomstige moeder. Het stelt haar in staat om haar baby dicht bij zich te houden terwijl ze haar handen vrij heeft. Er zijn veel verschillende soorten draagzakken beschikbaar, dus kies er een die past bij haar stijl. Overweeg bijvoorbeeld een ergonomische draagzak die geschikt is voor zowel pasgeborenen als oudere baby’s, of een ring sling die gemakkelijk aan te passen is. Heeft je bedrijf een leuk logo, dan kan je overwegen om het in het klein erop te laten borduren.

7. Boeken over het ouderschap

Als de aanstaande moeder nog geen ervaring heeft met het ouderschap, kan het nuttig zijn om boeken te lezen over de ontwikkeling van baby’s. Kies die boeken die collega’s zelf aanbevelen of vraag het in de boekhandel welke veelgelezen en dus populair zijn.

8. Een e-reader

Leest je collega graag, dan is een gloednieuwe e-reader een mooi cadeau om te geven voor haar zwangerschapsverlof. Ze heeft dan (als het goed is) eindelijk de tijd om een moment op de bank te zitten met haar nieuwe e-reader. Zodra de baby geboren is, is het waarschijnlijk gedaan met de me-time. Wanneer je er vervolgens ook nog bovenstaande boeken over het ouderschap op laat zetten, dan is het cadeau natuurlijk helemaal af.

9. Gezonde maaltijden

Het is belangrijk dat zwangere vrouwen gezond eten, maar het kan soms moeilijk zijn om genoeg tijd en energie te vinden om maaltijden te bereiden. Zeker na de bevalling. Je kunt bijvoorbeeld ervoor  kiezen een abonnement op een maaltijdbezorgservice cadeau te doen, die gezonde en voedzame maaltijden levert. Dit zwangerschapsverlof cadeau wordt zeker op prijs gesteld net na de bevalling als alle aandacht gaat naar herstel en de baby.

10. Een cadeaubon voor een babymassage

Babymassage kan helpen bij het kalmeren van een huilende baby en het bevorderen van de slaap. En een baby die beter slaapt, is vooral voor zijn ouders en hun nachtrust van groot belang 😉. Geef een cadeaubon voor een babymassage, zodat je collega kan leren hoe ze haar baby op de juiste manier kan masseren. Het is een geweldige manier om de band tussen moeder en baby te versterken, en het kan ook helpen bij de ontwikkeling van de baby… en een beter uitgeruste collega.

Lees ook: originele kraamcadeaus

Het perfecte cadeau zwangerschapsverlof

Het vinden van het perfecte zwangerschapsverlof cadeau kan soms een uitdaging zijn, maar met deze ideeën zul je zeker iets vinden dat bij jouw collega past. Of je nu kiest voor een praktisch cadeau, een ontspannende ervaring of een uniek aandenken als een buikbeeldje, het belangrijkste is dat je laat zien dat je om haar geeft en haar feliciteert met deze nieuwe en spannende fase in haar leven. Vergeet tot slot de persoonlijke noot niet door bij je cadeau een leuke kaart te doen waar alle collega’s haar persoonlijk een fijn verlof en succes toewensen met haar bevalling.

Lees ook: de ultieme baby-uitzet lijst

Recommended Posts